250 zł / osobę
Zupa:
- Rosół z domowym makaronem
Danie główne (7 do wyboru):
- Pieczony łosoś z nutą włoskich smaków
- Filet z sandacza podany na postumencie ogórka z cukinią
- Roladka z soli z musem drobiowo - warzywnym na sosie kaparowym
- Zraz wołowy po staropolsku
- Wołowina duszona w sosie chrzanowym
- Pieczone udko z kaczki z sosem śliwkowym
- Kieszeń drobiowa z borowikami
- Roladka drobiowa z suszonym pomidorem otulona bekonem
- Grillowana pierś nadziewana szpinakiem i serem
- Grillowany sznycel drobiowy faszerowany suszonym pomidorem
- Udko faszerowane
- Kotlet de volaille
- Medalion Kardynała z polędwiczki wieprzowej
- Polędwiczka wieprzowa na postumencie warzyw
- Grillowany schab nadziewany ogórkiem, papryką i serem z sosem matador
- Schab po hawajsku
- Rumiany kotlet schabowy z pieczarką na maśle
- Schab po kijowsku z kapustą i grzybami
- Pikantne żeberko z miodowym aromatem
Dodatki (5 do wyboru)
- Ziemniaki, frytki, talarki, kulki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, ryż, bukiet surówek, mizeria, warzywa gotowane, marchew z groszkiem, kalafior z bułką tartą, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana biała lub czerwona
Deser
- Kawa, herbata, ciasto (szwedzki stół)
Zakąski zimne (8-9 do wyboru)
- Łosoś wędzony
- Pstrąg wędzony
- Pstrąg w galarecie
- Roladka z soli z boczkiem
- Rolada z karpia po żydowsku
- Roladka z sandacza z borowikami
- Łosoś wędzony otulony szpinakowym ciastem naleśnikowym i mascarpone
- Ryba po grecku lub po węgiersku
- Śledź po staropolsku, w śmietanie lub piracki
- Pieczeń ze schabu faszerowana boczkiem
- Pasztet domowy z chrzanem i żurawiną
- Roladka drobiowa z warzywami
- Rolada z polędwiczki ze staropolskim farszem
- Kurczak faszerowany
- Roladka ze schabu z papryką i pieczarkami
- Rolada z boczku ze szpinakiem
- Rolada z kaczki z suszonymi owocami
- Vol-au-vent faszerowane w trzech kolorach
- Polędwiczka wieprzowa na grzance zakończona dipem
- Deska wiejskich przysmaków
- Tatar wołowy
- Szyneczka Almette w galarecie
- Filet drobiowy w sosie węgierskim
- Mini tortilla z grillowanym kurczakiem
- Galaretka drobiowa
- Filet drobiowy w zalewie octowej
Sałatki (3-4 do wyboru):
- Sałatka z grillowanym łososiem i buraczkami
- Sałatka z tuńczyka na ryżu
- Mozzarella z melonem na trio sałat podana
- Sałatka francuska z serem Dor-blue
- Sałatka królewska z mandarynką
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem
- Sałatka tortellini z serem feta
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka meksykańska
- Sałatka grecka
Ciepłe prząkąski:
Dwa dania do wyboru:
- Dorsz islandzki w cieście w pomidorowym sosie z kluseczkami gnocchi
- Sznycel wołowy zapiekany z papryką, cebulą i serem z sałatką wiosenną
- Filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym na białym ryżu
- Szaszłyk drobiowy na pikantnym czerwonym ryżu
- Zawijak drobiowy z borowikami, boczkiem i serem z talarkami
- Zraziki z polędwiczki wieprzowej faszerowane kurkami z pure ziemn.
- Polędwiczka wieprzowa nadziewana fetą i suszonymi pomidorami z kulkami ziemn.
- Rolada ze schabu w sosie grzybowym na kaszy gryczanej
Jedno danie do wyboru
- Ryba w węgierskim sosie
- Kaczka faszerowana z kapustą modrą
- Polędwiczka po myśliwsku
- Karkówka duszona w kapuście na krótko
- Golonka duszona w piwie z kapustą zasmażaną
Jedno danie do wyboru
- Flaki wołowe
- Żurek staropolski z białą kiełbasą jajkiem
- Zupa gulaszowa
Danie stałe
- Barszcz z pasztecikiem