280 zł / osobę
Zupa:
- Rosół z domowym makaronem
Danie główne (5 do wyboru):
- Pieczony łosoś z nutą włoskich smaków
- Filet z sandacza podany na postumencie ogórka z cukinią
- Zraz wołowy po staropolsku
- Wołowina duszona w sosie własnym lub chrzanowym
- Pieczone udko z kaczki z sosem śliwkowym
- Kieszeń drobiowa z borowikami
- Roladka drobiowa z pieczarkami z sosem chrzanowym
- Grillowana pierś nadziewana szpinakiem i serem
- Udko faszerowane
- Kotlet de volaille
- Polędwiczka wieprzowa z sosem gorgonzola
- Polędwiczka wieprzowa po myśliwsku z kurkami
- Kieszeń ze schaby z szynką i serem
- Kotlet słoneczny z prażoną cebulką
- Rumiany kotlet schabowy z pieczarką na maśle
- Pikantne żeberko z miodowym aromatem
Dodatki (5 do wyboru)
- Ziemniaki, frytki, talarki, kulki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, ryż, bukiet surówek, mizeria, warzywa gotowane, marchew z groszkiem, kalafior z bułką tartą, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana biała lub czerwona
Deser
- Kawa, herbata, ciasto (szwedzki stół)
Zakąski zimne / sałatki (8 do wyboru)
- Łosoś wędzony
- Pstrąg wędzony
- Galaretki z pstrąga
- Rolada z karpia po żydowsku
- Łosoś wędzony otulony szpinakowym ciastem naleśnikowym i mascarpone
- Ryba po grecku lub po węgiersku
- Śledź po staropolsku, w śmietanie lub piracki
- Pasztet domowy z chrzanem i żurawiną
- Roladka drobiowa z warzywami
- Rolada z polędwiczki ze staropolskim farszem
- Rolada z boczku ze szpinakiem
- Rolada z kaczki z suszonymi owocami
- Vol-au-vent faszerowane w trzech kolorach
- Polędwiczka wieprzowa na grzance zakończona dipem
- Deska wiejskich przysmaków
- Tatar wołowy
- Szynka ze szparagami w galarecie
- Filet drobiowy w sosie węgierskim
- Mini tortilla z grillowanym kurczakiem lub szynką i mascarpone
- Galaretka drobiowa
- Filet drobiowy w zalewie octowej):
- Sałatka z grillowanym łososiem i buraczkami
- Sałatka z tuńczyka na ryżu
- Mozzarella z melonem na trio sałat podana
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
- Sałatka z udek wędzoncyh z pieczarkami i kukurydzą
- Sałatka gyros
- Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem
- Sałatka tortellini z serem feta
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka z pieczarkami, szynką i serem
- Sałatka grecka
Ciepłe prząkąski:
Dwa dania do wyboru:
- Dorsz smażony podany z pomidorową salsą
- Sznycel wołowy zapiekany z papryką, cebulą i serem z sałatką wiosenną
- Kaczka faszerowana z kapustą modrą
- Udko faszerowane z pieczonymi ziemniakami
- Szaszłyk drobiowy na pikantnym czerwonym ryżu
- Zawijak drobiowy z borowikami, boczkiem i serem z talarkami
- Polędwiczka wieprzowa na postumencie warzyw
Jedno danie do wyboru
- Filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym na białym ryżu
- Strogonow drobiowy z kluseczkami półfrancuskimi
- Karkówka duszona w kapuście na krótko
- Golonka duszona w piwie z kapustą zasmażaną
- Flaki wołowe
- Żurek staropolski z białą kiełbasą jajkiem
- Zupa gulaszowa
Danie stałe
- Barszcz z pasztecikiem