200 zł / osobę
Zupa:
- Rosół z domowym makaronem
Danie główne (5 do wyboru):
- Ryba w cieście naleśnikowym w sosie porowym
- Roladka z soli z musem drobiowo – warzywnym na sosie kaparowym
- Zraz wołowy po staropolsku
- Udko faszerowane
- Kotlet mazurski
- Kotlet de volaille
- Kieszeń drobiowa z pieczarkami
- Grillowany sznycel drobiowy faszerowany suszonym pomidorem
- Rumiany kotlet schabowy
- Pieczeń z karkówki w sosie leśnym
- Kotlet kijowski z kapustą i grzybami
- Stek wieprzowy zapiekany z cebulką , papryką i serem
Dodatki (5 do wyboru)
- Ziemniaki, frytki, talarki, kulki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, ryż, bukiet surówek, mizeria, marchew z groszkiem, kalafior z bułką tartą, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana biała lub czerwona
Deser
- Kawa, herbata, ciasto (szwedzki stół)
Zakąski zimne (7 do wyboru)
- Pstrąg wędzony
- Pstrąg w galarecie
- Rolada z karpia po żydowsku
- Śledź po staropolsku, w śmietanie lub piracki
- Ryba po grecku lub po węgiersku
- Roladka drobiowa z warzywami
- Chałwa drobiowa
- Roladka ze schabu z papryką i pieczarkami
- Rolada z polędwiczki ze staropolskim farszem w galarecie
- Rolada z boczku po prowansalsku
- Pasztet staropolski z żurawiną i chrzanem
- Pieczeń rzymska
- Tatar wołowy
- Deska wiejskich przysmaków
- Vol-au-vent faszerowane ragout z polędwiczki wieprzowej w śmietanie
- Mini tortilla z grillowanym kurczakiem
- Fileciki drobiowe w zalewie octowej
- Rożek szynki z jajkiem
- Szynka z szparagami w galarecie
- Galaretka drobiowa
- Jajko faszerowane zakończone ikrą rybną
Sałatki (2 do wyboru):
- Sałatka śledź z gruszką
- Sałatka z tuńczyka na ryżu
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka meksykańska
- Sałatka tortellini z serem feta
- Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Sałatka grecka
- Sałatka Caprese
- Sałatka ziemniaczana
Ciepłe prząkąski:
Dwa dania do wyboru:
- Ryba w chińskiej potrawce na białym ryżu
- Wołowina w sosie własnym z kopytkami
- Roladka drobiowa z suszonym pomidorem otulona bekonem z pure ziemniaczanymi
- Szaszłyk drobiowy na pikantnym czerwonym ryżu
- Polędwiczka nadziewana pieczarkami w sosie serowo - brokułowym z kulkami ziemn.
- Pieczeń z karkówki w sosie morelowym z kluskami śląskimi
Jedno danie do wyboru
- Zawijak drobiowy szpikowany mozzarellą z pieczarkami w śmietanie
- Roladka z kurczaka na potrawce warzywnej z pomidorami
- Golonka duszona w piwie z kapustą zasmażaną
- Żeberko w kapuście
- Flaki wołowe
- Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
- Zupa cygańska
Danie stałe
- Barszcz z pasztecikiem