200 zł / osobę
Zupa:
- Rosół z domowym makaronem
- Krem porowy z kurczakiem i groszkiem ptysiowym
- Krem z pomidorów z grzankami
Danie główne (4 do wyboru):
- Pieczony łosoś z nutą włoskich smaków
- Sandacz na postumencie ogórka z cukinią
- Zraz wołowy po staropolsku
- Pieczone udko z kaczki z sosem śliwkowym
- Polędwiczka wieprzowa z sosem gorgonzola
- Polędwiczka po myśliwsku z kukrami
- Kieszeń drobiowa z borowikami
- Roladka drobiowa z pieczarkami z sosem chrzanowym
- Grillowana pierś nadziewana szpinakiem i serem
- Udko faszerowane
- Kotlet de volaille
- Rumiany kotlet schabowy z pieczarką na maśle
- Pikantne żeberko z miodowym aromatem
- Kieszeń ze schabu z szynką i serem
Dodatki (5 do wyboru):
- Ziemniaki, frytki, talarki, kulki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, ryż, bukiet surówek, mizeria, warzywa gotowane, marchew z groszkiem, kalafior z bułką tartą, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana biała lub czerwona
Deser:
- Kawa, herbata, ciasto (szwedzki stół)
Zakąski zimne / sałatki (9 do wyboru):
- Łosoś wędzony
- Pstrąg wędzony
- Galaretka z pstrąga
- Rolada z karpia po żydowsku
- Łosoś wędony otulony szpinakowym ciastem naleśnikowym z mascarpone
- Ryba po grecku lub po węgiersku
- Śledź po staropolsku, w śmietanie lub piracki
- Pasztet domowy z chrzanem i żurawiną
- Roladka drobiowa z warzywami
- Rolada z polędwiczki ze staropolskim farszem
- Rolada z boczku ze szpinakiem
- Rolada z kaczki z suszonymi owocami
- Vol-au-vent faszerowane w trzech kolorach
- Deska wiejskich przysmaków
- Tatar wołowy
- Szynka ze szparagami w galarecie
- Filet drobiowy w sosie węgierskim
- Mini tortilla z grillowanym kurczakiem lub szynką i mascarpone
- Galaretka drobiowa
- Pieczone kotleciki w zalewie octowej
- Sałatka z grillowanym łososiem i buraczkami
- Mozzarella z melonem na trio sałat podana
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
- Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka z udek wędzoncyh z pieczarkami i kukurydzą
- Sałatka z pieczarkami szynką i serem
- Sałatka grecka
Ciepłe prząkąski:
Jedno danie do wyboru:
- Dorsz islandzki w cieście w pomidorowym sosie z kluseczkami gnocchi
- Sznycel wołowy zapiekany z papryką, cebulą i serem z sałatką wiosenną
- Szaszłyk drobiowy na pikantnym czerwonym ryżu
- Zawijak drobiowy z borowikami, boczkiem i serem z talarkami
- Polędwiczka wieprzowa na postumencie warzyw
- Karkówka duszona w kapuście na krótko
- Golonka duszona w piwie z kapustą zasmażaną
Jedno danie do wyboru:
- Flaki wołowe
- Żurek staropolski z białą kiełbasą jajkiem
- Zupa gulaszowa
- Barszcz z pasztecikiem