180 zł / osobę
Zupa (1 do wyboru):
- Rosół z domowym makaronem
- Grzybowa na żytnim zakwasie z lubczykiem i kluseczkami
- Krem porowy z kurczakiem i groszkiem ptysiowym
- Krem brokułowy z migdałami
Danie główne (5 do wyboru):
- Pieczony łosoś z nutą włoskich smaków
- Dorsz islandzki otulony w jajku w julienach warzywnych w śmietanie
- Roladka z soli z musem drobiowo – warzywnym na sosie kaparowym
- Marynowana szynka z sarny z podgrzybkami duszonymi w śmietanie
- Pierś z gęsi w winnym sosie
- Pieczone udko z kaczki w śliwkowym sosie
- Zraz wołowy po staropolsku
- Kotlet de volaille
- Grillowana pierś nadziewana szpinakiem i serem
- Filet drobiowy w migdałach w owocowej potrawce
- Peklowana polędwiczka wieprzowa nadziewana serem pleśniowym
- Zraziki z polędwiczki wieprzowej faszerowane kurkami w sosie własnym
- Rumiany kotlet schabowy z pieczarką na maśle
- Schab po hawajsku
- Kotlet Vicciani
Dodatki:
- Ziemniaki, frytki, talarki, kulki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, ryż bukiet surówek, mizeria, warzywa gotowane, marchew z groszkiem, kalafior z bułką tartą, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana biała lub czerwona
Deser:
- Kawa, herbata, ciasto (szwedzki stół)
Zakąski zimne (8 do wyboru):
- Łosoś po kapitańsku
- Sandacz w salsie słodko – kwaśnej
- Rolada z karpia po żydowsku
- Lakierowana krewetka królewska na postumencie z sandacza
- Roladka z soli z suszonym pomidorem otulona boczkiem
- Pstrąg wędzony
- Pstrąg w galarecie
- Śledź po staropolsku, w śmietanie lub po piracku
- Rolada z boczku po prowansalsku
- Kieszeń ze schabu z żółtym serem
- Rolada z polędwiczki z staropolskim farszem w galarecie
- Kurczak faszerowany
- Rolada z kaczki z suszonymi owocami
- Rolada ze schabu z borowikami
- Peklowany schab pieczony szpikowany morelą
- Galantyna z kurczaka
- Pieczeń z karkówki nadziewana śliwką
- Szyneczka Almette w galarecie
- Roladki drobiowe na sosie węgierskim
- Tatar z polędwicy wołowej
- Vol-au-vent w trzech kolorach
- Mini tortilla z grillowanym kurczakiem
- Deska wiejskich przysmaków
- Galaretka drobiowa
Sałatki (3 do wyboru):
- Królewska sałatka z mandarynką i bakaliami
- Wiosenna sałatka z owocami morza
- Sałatka z grillowanym łososiem i buraczkami
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Tortellini z szynką i fetą
- Mozzarella z melonem na trio sałat podana
- Sałatka tortellini z serem feta
- Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem
- Sałatka francuska z serem Dor-blu
- Sałatka meksykańska
- Sałatka grecka
Ciepłe prząkąski:
Trzy dania do wyboru:
- Pstrąg z rusztu z migdałami i pure ziemniaczanymi
- Sznycel wołowy z papryką, cebulą i serem z pieczonym ziemniakiem w mundurku
- Drób po bawarsku z ziemniakami opiekanymi z ziołami
- Szaszłyk drobiowo - wieprzowy na pikantnym czerwonym ryżu
- Kotlet Cordon blue w złocistej panierce z rosti cebulowymi
- Zawijak drobiowy z borowikami, boczkiem i serem z talarkami
- Polędwiczka po myśliwsku z kulkami ziemniaczanymi
- Pieczeń ze schabu w sosie leśnym z kluskami śląskimi
- Kaczka faszerowana z kapustą modrą
- Golonka duszona w piwie z kapustą zasmażaną
Jedno danie do wyboru:
- Strogonow
- Flaki wołowe
- Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
- Zupa estragonowa z kawałkami wołowiny
- Barszcz z pasztecikiem